Trump odkázal Rúhánímu, aby bol opatrnejší vo svojich výrokoch

NETKY.SK • 11 Február 2017, 08:08 • 2 min
Trump odkázal Rúhánímu, aby bol opatrnejší vo svojich výrokoch

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v noci nadnes uviedol, že iránsky prezident Hasan Rúhání by mal byť opatrnejší vo svojich výrokoch.

slovakia

left justify in out

Šlo o Trumpovu reakciu na Rúháního kritiku na adresu USA za americké hrozby voči Iránu. Rúhání v tejto súvislosti vyhlásil, že Irán sa nenechá zastrašiť politikou "vojnového štvania". Dodal tiež, že každý, kto sa Iránu vyhráža, to neskôr oľutuje.

 

Trump sa k týmto Rúháního výrokom vyjadril počas letu prezidentským špeciálom, ktorým spolu so svojím hosťom, japonským premiérom Šinzóom Abem, cestovali do Palm Beach v americkom štáte Florida.

 

Trump vyvolal napätie v americko-iránskych vzťahoch, keď jeho vláda minulý týždeň v reakcii na iránsky test balistickej rakety uvalila sankcie na 13 jednotlivcov a 12 spoločností v Iráne. Trump tiež uviedol, že Irán dostal od USA kvôli raketovej skúške oficiálnu výstrahu.

 

Teherán sankcie kritizoval a vyhlásil, že sú rozpore s jadrovou dohodou z roku 2015, ktorá ukončila dlhoročné spory o kontroverzná jadrový program Iránu.

 

Irán kritizoval aj Trumpovo nariadenie, ktorým sa mal obmedziť vstup cestujúcich z vybraných siedmich moslimských krajín a prisťahovalcov do USA. Tento dokument však tento týždeň zablokovali americké súdy. Trump v noci nadnes pripustil vydanie nového podobného nariadenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies