Trump očakáva veľmi veľký finančný dosah nových sankcií OSN na KĽDR

NETKY.SK • 6 August 2017, 09:00 • 2 min
Trump očakáva veľmi veľký finančný dosah nových sankcií OSN na KĽDR

BRIDGEWATER - Americký prezident Donald Trump vyjadril v sobotu svoju spokojnosť s rozhodnutím Bezpečnostnej rady OSN uvaliť nové sankcie na Severnú Kóreu.

slovakia

left justify in out

"Bezpečnostná rada práve hlasovala v pomere 15:0 v prospech uvalenia sankcií na Severnú Kóreu. Čína a Rusko hlasovali s nami. Veľmi veľký finančný dosah!" napísal prezident na svojom účte na Twitteri.

 

Prijatá rezolúcia BR OSN zakazuje Severnej Kórei vývoz uhlia, železa, železnej rudy, olova, olovenej rudy a plodov mora. Príjmy KĽDR z exportu týchto tovarov doteraz predstavovali zhruba jednu miliardu dolárov ročne a tvorili tak asi tretinu z jej celkových príjmov z vývozu.

 

Trumpov poradca pre národnú bezpečnosť H.R. McMaster v sobotu zdôraznil nebezpečenstvo, ktoré Severná Kórea predstavuje. Podľa McMastera pracuje americká administratíva s rôznymi scenármi vývoja situácie, pričom vylúčený nie je ani cielený vojenský útok na Severnú Kóreu.

 

Zároveň však vyhlásil, že v takom prípade by išlo o "veľmi drahú vojnu, pokiaľ ide o utrpenie ľudí najmä v Južnej Kórei".

 

"Preto musíme urobiť všetko pre to, aby sme vyvinuli tlak na tento režim, na Kim Čong-una a jeho spolupracovníkov, aby dospeli k záveru, že v ich záujme je jadrový program ukončiť," uviedol McMaster.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies