Trump obviňoval Obamu z vytvárania prekážok pri odovzdávaní moci: Po telefónáte sa všetko zmenilo

NETKY.SK • 29 December 2016, 07:11 • 2 min
Trump obviňoval Obamu z vytvárania prekážok pri odovzdávaní moci: Po telefónáte sa všetko zmenilo

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump v stredu na Twitteri ostro skritizoval odchádzajúceho prezidenta Baracka Obamu, ale o niekoľko hodín vyhlásil, že potom "mali spolu veľmi pekný telefonický rozhovor".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Trump uviedol, že mu Obama zatelefonoval. "Mali sme všeobecný rozhovor - veľmi, veľmi pekný. Oceňujem to," dodal Trump novinárom pri svojom sídle na Floride.

 

Trump novinárom tiež povedal, že podľa jeho názoru prebieha odovzdávanie moci "veľmi, veľmi hladko. Veľmi dobre."

 

V stredu už skôr pritom Trump na Twitteri obvinil dosluhujúceho prezidenta Obamu, že proces prenosu moci na novú vládu sťažuje "poburujúcimi" vyhláseniami a inými nešpecifikovanými "prekážkami". K "poburujúcim" Obamovým vyhláseniam podľa Trumpa patrí aj výrok, že Obama by republikána v prezidentských voľbách porazil, keby mu ústava dovoľovala uchádzať sa o úrad tretíkrát.

 

Na Twitteri Trump tiež napísal, že "sa snaží, ako najlepšie vie, nevšímať si mnohé poburujúce vyhlásenia a prekážky prezidenta O". "Myslel som si, že to bude hladký prechod - NEBUDE!" dodal budúci šéf Bieleho domu. Následne, po telefonáte s Obamom, povedal o prechode moci pravý opak.

 

K spoločnému telefonátu sa vyjadril aj Biely dom. Označil rozhovor za "pozitívny" a zameraný na "pokračovanie hladkého a efektívneho odovzdania moci".

 

Podľa hovorcu Bieleho domu Erica Schultza je Obama odhodlaný pokračovať v rozhovoroch s novozvoleným prezidentom Trumpom, hoci Trump ho obviňuje, že kladie "prekážky" hladkému odovzdaniu moci.

 

Obama zatelefonoval Trumpovi v stredu dopoludnia miestneho času z Havaja, kde trávi svoju 12-dňovú dovolenku s rodinou.

 

Schultz dodal, že aj ostatné telefonáty s Trumpom od jeho zvolenia boli pozitívne. Podľa slov hovorcu Obama a Trump sa dohodli, že ich tímy budú spolupracovať až do inaugurácie 20. januára 2017.

 

Obama začal dnes dovolenku cvičením v telocvični na základni námorných síl na Havaji, neďaleko svojho prenajatého domu v meste Kailua na ostrove Oahu. Neskôr si išiel zahrať golf s troma priateľmi.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies