Trump nominoval na post veľvyslankyne v JAR návrhárku luxusných kabeliek

NETKY.SK • 15 November 2018, 18:00 • 2 min
Trump nominoval na post veľvyslankyne v JAR návrhárku luxusných kabeliek

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump nominoval do funkcie veľvyslankyne USA v Juhoafrickej republike (JAR) Lanu Marksovú, návrhárku luxusnej módy a kabeliek so sídlom na juhu Floridy. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Biely dom oznámil nomináciu rodenej Juhoafričanky Marksovej v stredu večer.

 

Marksová sa narodila a vyrastala v JAR, teraz je výkonnou riaditeľkou návrhárskej firmy Lana Marks Collections, ktorá dodáva výrobky celebritám. Ovláda xhoštinu, ktorá je jedným z úradných jazykov v JAR, a tiež afrikánčinu. Žije v meste Palm Beach v americkom štáte Florida.

 

V Juhoafrickej republike nepôsobil od zvolenia Trumpa žiaden americký veľvyslanec. Dlho neobsadené miesto viedlo ku kritike, že Trumpova administratíva je menej oddaná vzťahom USA s JAR než predchádzajúce administratívy.

 

Kandidáti na posty veľvyslancov zo súkromného sektora nie sú pre americké vlády ničím nezvyčajným a tvoria približne 30 percent vyslancov naprieč administratívami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies