Trump: Necítim k Putinovi ani lásku, ani nenávisť

NETKY.SK • 6 Október 2016, 06:37 • 2 min
Trump: Necítim k Putinovi ani lásku, ani nenávisť

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump prestal velebiť šéfa Kremľa Vladimira Putina, ktorého nedávno označil za lepšieho lídra, než je prezident USA Barack Obama. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Deň po televíznej debate kandidátov na viceprezidenta, na ktorej republikán Mike Pence označil Putina za "malého a násilníckeho vodcu", Trump v stredu upravil svoju rétoriku.

 

"Necítim k Putinovi ani lásku, ani nenávisť. Uvidíme, ako to bude fungovať," povedal Trump pred svojimi stúpencami v štáte Nevada. "Možno budeme mať dobrý vzťah. Možno budeme mať príšerný vzťah. Možno budeme mať vzťah priamo uprostred," vysvetlil Trump. Rusko by však podľa jeho názoru mohlo byť cenným spojencom v boji proti teroristickej organizácii Islamský štát.

 

Putin ešte vlani v decembri označil amerického miliardára za veľmi talentovaného človeka a za absolútneho lídra kampane pred prezidentskými voľbami. Trump označil za veľkú česť, že dostal kompliment od človeka, akým je Putin, ktorého "si vážia doma i v zahraničí".

 

V septembri toho roka Trump uviedol, že Putin si udržiava silnú kontrolu nad svojou krajinou a teší sa veľkej, vyše 80-percentnej podpore obyvateľstva. "Je to veľmi rozdielny systém a mne sa ten systém nepáči, ale (Putin) je rozhodne v tomto systéme lídrom, a to omnoho viac, než je lídrom náš prezident... My máme rozdelenú krajinu," vyhlásil Trump. Súčasne priznal, že ho tešia pochvalné vyjadrenia na jeho adresu zo strany Vladimira Putina a že na ne bude reagovať v podobnom duchu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies