Trump nariadil sankcie proti venezuelskej kryptomene Petro

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 14:15 • 2 min
Trump nariadil sankcie proti venezuelskej kryptomene Petro

WASHINGTON, D.C. – Americký prezident Donald Trump podpísal nariadenie, ktorým na Venezuelu uvalil ďalšie sankcie kvôli kontroverznej kryptomene Petro.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americký prezident už predtým oznámil, že sa chystá podpísať výkonný rozkaz, ktorý ukladá ďalšie sankcie pre juhoamerickú krajinu za pokus obísť existujúce ekonomické obmedzenia. V pondelok Biely dom oznámil, že prezident Trump podpísal nariadenie na zablokovanie akýchkoľvek transakcií kryptomeny Petro v Spojených štátoch.

 

img

 

"Všetky transakcie týkajúce sa poskytovania finančných prostriedkov a iných obchodov občanom Spojených štátoch amerických alebo v rámci Spojených štátov, v akejkoľvek digitálnej mene, digitálnej mince alebo digitálneho tokenu, ktoré boli vydané, pre alebo v mene vlády Venezuely 9. januára 2018 alebo neskôr, sú k dátumu účinnosti tohto nariadenia zakázané," uvádza sa vo výkonnom rozkaze prezidenta USA.

 

Tieto sankcie predstavujú doteraz najvýraznejší krok voči Venezuele, odkedy táto juhoamerická krajina vo februári spustila kryptomenu Petro. Ako v tom čase uviedli vládni predstavitelia Venezuely, krajina sa snaží využívať kryptomenu ako spôsob obchádzania medzinárodných sankcií.

 

img

 

Trumpova iniciatíva nie je žiadnym prekvapením, keďže Petro ostro kritizovali aj niektorí americkí zákonodarcovia. Kontroverzná kryptomena Petro čelila ostrej kritike aj priamo vo Venezuele, keď ju Národný kongres odsúdil ako nezákonný a protiústavný.

 

Venezuelský prezident Nicolas Maduro vyhlásil, že predpredajom tejto kryptomeny sa podarilo vyzbierať už päť miliárd dolárov. Tieto tvrdenia však doteraz neboli podložené žiadnymi faktami ani dôkazmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies