Trump na výročie útokov z 11. septembra sľúbil porážku terorizmu

NETKY.SK • 11 September 2017, 19:03 • 2 min
Trump na výročie útokov z 11. septembra sľúbil porážku terorizmu

WASHINGTON - Pri príležitosti dnešného 16. výročia teroristických útokov v USA z 11. septembra 2001 americký prezident Donald Trump prisľúbil porážku terorizmu.

slovakia

left justify in out

"Teroristi, ktorí na nás zaútočili, si mysleli, že v nás vzbudia strach a oslabia nášho ducha, ale Ameriku nemožno zastrašiť. Tí, ktorí sa o to pokúsia, sa čoskoro ocitnú na zozname porazených nepriateľov, ktorí si dovolili otestovať našu odvahu," povedal Trump na ceremónii v Pentagóne.

 

Podľa Trumpa sa 11. septembra 2001 zmenil nielen svet, ale "my všetci". Zároveň vzdal hold takmer 7000 americkým vojakom, ktorí zahynuli v boji proti terorizmu za posledných 16 rokov. Ešte pred spomienkovou ceremóniou v Pentagóne si Trump uctil obete útokov minútou ticha v Bielom dome, informovala agentúra DPA.

 

Podľa agentúry AP sa dnešné spomienkové podujatia začali minútou ticha a následne vyzváňaním zvonov o 8.46 h miestneho času. Práve v tomto čase pred 16 rokmi vrazilo teroristami pilotované lietadlo do severnej veže Svetového obchodného centra (WTC). Ďalšie zvony sa rozozvučali v rovnakom čase, v akom 11. septembra 2001 vrazilo do južnej veže WTC druhé lietadlo, tretie do Pentagónu a v akom sa štvrtý stroj zrútil do poľa neďaleko pensylvánskeho Shanksvillu. Príbuzní obetí prečítali mená takmer 3000 ľudí, ktorí pri útokoch prišli o život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona