Trump na Twitteri opätovne pohrozil Pchjongjangu

NETKY.SK • 8 Október 2017, 07:08 • 2 min
Trump na Twitteri opätovne pohrozil Pchjongjangu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v súvislosti s krízou okolo vývinu jadrových zbraní v Severnej Kórei vyhlásil, že na Pchjongjang "zaberie len jedna vec". Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

"(Americkí) prezidenti a ich administratívy diskutovali so Severnou Kóreou 25 rokov ... nefungovalo to," uviedol Trump v sobotu na sociálnej sieti Twitter.

 

Trump ďalej skonštatoval, že v snahe zastaviť program rozvoja jadrových zbraní v Pchjongjangu už bolo vytvorených veľa dohôd a minulo sa na ne "obrovské množstvo peňazí".

 

"Dohody boli porušené ešte skôr, než na nich zaschol atrament a americkí sprostredkovatelia potom vyzerali ako hlupáci," napísal Trump. "Mrzí ma to, ale zaberie len jedna vec!" dodal.

 

Podľa agentúry Reuters, americký prezident napriek tomu, že konkrétne neobjasnil, načo presne narážal, dá sa predpokladať, že v svojich komentároch naznačoval vojenskú akciu. Už pred časom Trump vyhlásil, že Spojené štáty Severnú Kóreu "úplne zničia", ak budú musieť ochrániť seba a svojich spojencov pred nukleárnou hrozbou zo strany Pchjongjangu, píše agentúra Reuters.

 

Šéf americkej diplomacie Rex Tillerson pred týždňom vôbec po prvý raz priznal, že Spojené štáty sú v priamom kontakte so Severnou Kóreou. Zisťujú, či je Pchjongjang ochotný rokovať o svojom jadrovom a raketovom programe.

 

V uplynulých mesiacoch Severná Kórea opakovane vykonala jadrové testy a vypálila rakety, čím si vyslúžila medzinárodné odsúdenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies