Trump: Moje nukleárne tlačidlo je väčšie než Kimovo a navyše funguje!

NETKY.SK • 3 Január 2018, 09:12 • 2 min
Trump: Moje nukleárne tlačidlo je väčšie než Kimovo a navyše funguje!

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa v utorok popýšil, že má väčšie a mocnejšie "jadrové tlačidlo" než severokórejský líder Kim Čong-un.

slovakia

left justify in out

Trump v utorok tweetoval v reakcii na novoročný príhovor svojho severokórejského kolegu, ktorý oznámil, že jeho krajina dosiahla v roku 2017 historický cieľ "zavŕšenia" vývoja svojho jadrového programu, a dodal, že na svojom pracovnom stole má "nukleárne tlačidlo".

 

Kim Čong-un tiež zdôraznil, že USA za takýchto okolností nebudú môcť viesť vojnu proti KĽDR, ktorá teraz disponuje jadrovými zbraňami schopnými zasiahnuť celé územie Spojených štátov. Šéf Bieleho domu v citovanom tweete požiadal, či môže niekto z Kimovho "vyčerpaného a hladom trpiaceho režimu, prosím, (Kima) informovať, že aj ja mám jadrové tlačidlo, ale je omnoho väčšie a mocnejšie než jeho, a to moje funguje!".

 

Na Trumpovom pracovnom stole sa v skutočnosti žiadne nukleárne tlačidlo nenachádza, pripomenula v tejto súvislosti agentúra AP. Skupina vojenských funkcionárov vyberaná na rotujúcom princípe nosí tzv. "jadrový kufrík", kdekoľvek sa pohybuje americký prezident.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies