Trump: Mladí imigrantskí rojkovia nie sú cieľom deportácií

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 09:32 • 2 min
Trump: Mladí imigrantskí rojkovia nie sú cieľom deportácií

WASHINGTON - Mladí prisťahovalci, ktorí sa dostali do USA nelegálne ešte ako deti, môžu "odpočívať v pokoji", povedal americký prezident Donald Trump a dodal, že títo "rojkovia" nie sú cieľom deportácií v rámci jeho prisťahovaleckej politiky.

slovakia

left justify in out

V piatkovom interview pre tlačovú agentúru AP, ktoré Trump poskytol pred uplynutím jeho 100 dní v úrade vyhlásil, že jeho administratíva nejde po rojkoch, ale po zločincoch.

Trump, ktorý zaujal tvrdú imigračnú líniu už ako kandidát na prezidenta, znovu potvrdil svoj prísľub postaviť múr pozdĺž americko-mexickej hranice. Netrval už však na požiadavke, aby financovanie tohto projektu bolo súčasťou zákona o výdavkoch, ktorý musí Kongres schváliť do konca budúceho týždňa, ak má vláda zostať funkčnou.

"Chcem hraničný múr. Moja základňa rozhodne chce hraničný múr," povedal Trump. Na otázku, či podpíše uvedený zákon aj keď nebude zahŕňať financovanie projektu, však odpovedal, že ešte nevie.

V snahe dosiahnuť pokrok pri plnení ďalších zo sľubov, ktoré dal počas predvolebnej kampane, Trump povedal, že "budúcu stredu alebo krátko potom" odhalí daňový balíček, ktorý bude znamenať výrazné zníženie daní tak pre fyzické osoby, ako aj pre firmy. Neuviedol detaily ohľadom navrhovaných sadzieb alebo ako plánuje balíček zaplatiť. Uviedol len, že balíček prinesie Američanom zníženie daní "výraznejšie ako kedykoľvek predtým".




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies