Trump, Merkelová a Makron vyjadrili obavy z nových ruských zbraní

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 14:26 • 2 min
Trump, Merkelová a Makron vyjadrili obavy z nových ruských zbraní

MOSKVA - Traja západní lídri, Donald Trump, Angela Merkelová a Emmanuel Makron, diskutovali o vyhlásení Vladimira Putina o nových ruských zbraniach. Informuje RT.ru.

slovakia

left justify in out

V telefonických rozhovoroch vyjadrili "znepokojenie z tejto situácie" a zhodli sa na názore, že dialóg s Ruskom sa môže stať komplikovanejším.

 

Medzitým Putin zdôraznil, že nové zbrane v Rusku sú nasmerované na posilnenie obrannej schopnosti krajiny, a nie sú v rozpore s medzinárodnými normami. Okrem toho prezident Ruskej federácie dodal, že jeho krajina nemá v pláne využiť svoje nové zbrane na útočné účely.

 

Sergej Šojgu vyhlásil, že nové zbrane Ruska robia americkú protiraketovú obranu "deravou"

 

Podľa názoru odborníkov, obavy takých krajín ako Francúzsko a Nemecko sú pochopiteľné, pretože americké taktické jadrové zbrane sa nachádzajú v Európe, čo z nej automaticky robí cieľ.

 

Treba poznamenať, že Vladimir Putin v správe pre Federálne zhromaždenie niekoľkokrát zdôraznil, že nové jadrové zbrane, ktoré vyvolali obavy Západu, sú obranné - nie útočné.

 

Spolu s tým sa experti zhodujú na tom, že téma nových ruských zbraní sa bude ešte dlho preberať a diskutovať v západnych politických kruhoch. Ale ako zdôraznili odborníci, nové zbrane predstavené Vladimirom Putinom, sú iba dôsledkom procesu modernizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona