Trump má údajne štyroch kandidátov na post viceprezidenta

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 08:53 • 2 min
Trump má údajne štyroch kandidátov na post viceprezidenta

WASHINGTON - Donald Trump, faktický kandidát Republikánskej strany pre voľby prezidenta USA, zaradil na svoj zoznam potenciálnych kandidátov na funkciu svojho viceprezidenta aj guvernéra štátu Indiana Mika Pencea. Informoval o tom denník The New York Times (NYT).

slovakia

left justify in out

Obaja politici sa stretli uplynulý piatok. Predpokladá sa, že hovorili o spolupráci.

Pence sa teší veľkej autorite a v sociálnych otázkach sa pridržiava konzervatívnych názorov. Vlani sa aktívne zapojil do polemiky ohľadom zmeny zákona štátu Indiana o slobode vierovyznania: tieto zmeny zamestnávateľom umožnia diskriminovať pri prijímacom konaní do zamestnania príslušníkov sexuálnych menšín, spresnil NYT.

Vedúci tlačovej služby Trumpovho predvolebného štátu na margo Penceovej možnej kandidatúry uviedol, že Trump sa krátko pred straníckym zjazdom v Clevelande stretáva s mnohými politikmi a s guvernérom Penceom, má dobré vzťahy.

Podľa amerických médií v zozname Trumpových kandidátov na post viceprezidenta je guvernér štátu New Jersey Chris Christie, ktorý vo februári odstúpil z boja o republikánsku nomináciu pre voľby prezidenta. Na zozname je aj meno jedného z "patriarchov" Republikánskej strany Newta Gingricha, senátora Boba Corkera (štát Tennessee) a Jeffa Sessionsa (štát Alabama). 

Pôvodne chcel Trump držať meno kandidáta na viceprezidenta v tajnosti až do straníckeho snemu, ktorý sa uskutoční 18-21. júla v Clevelande. Už bývalý manažér Trumpovej kampane Corey Lewandowski uviedol, že okruh kandidátov na druhú najdôležitejšiu funkciu v štáte sa zúžil na štyroch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies