Trump je pripravený vypovedať pod prísahou vo veci napojenia na Rusov počas prezidentskej kampane

NETKY.SK • 25 Január 2018, 09:00 • 2 min
Trump je pripravený vypovedať pod prísahou vo veci napojenia na Rusov počas prezidentskej kampane

WASHINGTON – Americký prezident Donald Trump je ochotný vypovedať pod prísahou vo veci ruského ovplyvňovania prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Donald Trump počas včerajšieho dňa informoval širokú verejnosť, že ak na to príde, nemá najmenší problém vypovedať pod prísahou vo veci nelegálnych vzťahov medzi jeho prezidentskou kampaňou a predstaviteľmi Ruska.

 

V priebehu najbližších dvoch až troch týždňov ho vypočuje vyšetrovateľ Robert Mueller, špeciálny prokurátor, ktorý vedie tím ľudí na prešetrenie celej kauzy. Mueller vyšetruje možné prepojenie medzi Ruskom a Trumpovou prezidentskou kampaňou pred inauguráciou šéfa Bieleho domu. Tieto podozrenia sa objavili po tom, ako z Federálneho úradu odvolali z funkcie riaditeľa Jamesa Comeyho.

 

Ten po jeho prepustení uviedol, že sa ocitol v nepríjemnej konverzácií s prezidentom v jeho oválnej pracovni. Trump ho mal vo februári 2017 požiadať, aby upustil od vyšetrovania niekdajšieho poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Mika Flynna v súvislosti s jeho kontaktmi s Ruskom. Trump obvinenia odmieta s tým, že k žiadnemu spolčovaniu s Ruskom nedošlo.

 

Mueller počas minulého týždňa vypočul ministra spravodlivosti Jeffa Sessionsa. Ide o zatiaľ najvyššie postavenú osobu Trumpovej administratívy a člena vládneho kabinetu, ktorého vypočuli. Muellerovo vyšetrovanie už viedlo k formálnemu obvineniu bývalého Trumpovho poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna. Ten sa začiatkom decembra priznal, že nehovoril pravdu o svojich kontaktoch s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies