Trump je presvedčený, že Biden je intelektuálne pod vodcami Ruska, Číny a Severnej Kórei

NETKY.SK • 13 Október 2020, 16:09 • 2 min
Trump je presvedčený, že Biden je intelektuálne pod vodcami Ruska, Číny a Severnej Kórei

NEW YORK - Americký vodca poznamenal, že Vladimír Putin, Si Ťin-pching a Kim Čong-un majú stopercentne bystré myslenie. Donald Trump je presvedčený, že je nemožné, aby prezidentom USA bol politik, o ktorom sa nedá povedať to isté.

slovakia

left justify in out

„Demokratický prezidentský kandidát Joseph Biden je intelektuálne nižší ako ruský prezident Vladimír Putin, čínsky prezident Si Ťin-pching a vodca KĽDR Kim Čong-un," vyjadril v pondelok svoje presvedčenie úradujúci prezident Spojených štátov Donald Trump počas prejavu v štáte Florida. Vysielanie sa konálo prostredníctvom centrálnych televíznych kanálov.

 

Americký vodca vyhlásil, že Biden „mal veľmi zlý deň“. „Zabudol meno Mitt Romney (republikánsky senátor z Utahu), nevedel, v akom štáte sa nachádza," poznamenal Trump, keď hovoril o prejave demokratického kandidáta. „Viete si predstaviť, aby som toto urobil? opýtal sa prezident USA.

 

 

„Biden mal zlý deň. Bude mať veľa zlých dní," dodal Trump. „S určitosťou viem, že prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching nám neurobil ústupky," zdôraznil šéf Bieleho domu. Keď hovoril o vodcoch Ruska, Číny a Severnej Kórei, tak zdôraznil: „Majú stopercentne bystré myslenie.“ Podľa republikána je nemožné, aby prezidentom USA bol politik, o ktorom sa nedá povedať to isté. Ako Trump zdôraznil, Biden nemá stopercentne ostrú myseľ. „Nemá ani 100%, ani 80%, ani 60%," dodal americký vodca.

 

Dohoda s Iránom

 

Trump verí, že iránske úrady mu budú ako prvé volať po možnom Trumpovom víťazstve vo voľbách, a to s cieľom uzavrieť dohodu s Washingtonom. Voľby prezidenta USA sú naplánované na 3. novembra.

 

 

Trump znovu pripomenul, že stiahol USA zo Spoločného komplexného akčného plánu (JCPOA) pre iránsky jadrový program. „Pravdepodobne prvý telefonát, ktorý dostanem po tom, čo vyhráme voľby, bude z Iránu, ktorý potrebuje dohodu ako vzduch, pretože jeho HDP kleslo o 28%. Nikto o tom nikdy nepočul. Bude to prvý telefonát," uviedol Trump a opätovne vyhlásil, že nedovolí Teheránu vlastniť jadrové zbrane.

 

Prezident predtým uviedol, že Irán bude pripravený do týždňa uzavrieť novú komplexnú dohodu s USA, a to vrátane jadrového rozvoja, ak bude v novembri opäť zvolený.

 

JCPOA bola podpísaná stálou päťkou Rady bezpečnosti OSN a Nemecka s Iránom v roku 2015 s cieľom prekonať krízu v súvislosti s jeho jadrovým rozvojom. Po opustení tejto dohody začali USA kampaň “maximálneho tlaku“ na Irán, zameranú v skutočnosti na jeho hospodárske zhoršenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies