Trump je odhodlaný vojensky zaútočiť na KĽDR, v prípade, že si to bude situácia vyžadovať

NETKY.SK • 8 September 2017, 07:02 • 2 min
Trump je odhodlaný vojensky zaútočiť na KĽDR, v prípade, že si to bude situácia vyžadovať

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump na dnešnej tlačovej besede v Bielom dome zhodnotil, že Severná Kórea sa správa zle a mala by s tým prestať, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu zároveň nevylúčil možnosť vojenskej intervencie v KĽDR, zároveň to ale podľa neho nie je "nevyhnutné". Osobne by vojenské riešenie situácie v KĽDR neuprednostnil, pripustil však, že sa to môže stať. Pokiaľ by sa tak stalo, bol by to podľa Trumpa "pre Severnú Kóreu veľmi smutný deň".

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes spoločne s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom podporila prísnejšie sankcie voči Pchjongjangu v reakcii na poslednú skúšku vodíkovej bomby. Merkelovej hovorca Steffen Seibert uviedol, že kancelárka telefonovala dnes s čínskym prezidentom, pričom zhodne vyjadrili veľké znepokojenie nad situáciou v tejto krajine.

 

KĽDR uplynulú nedeľu informovala o úspešnej skúške vodíkovej bomby, ktorá by mohla byť použitá v hlavici medzikontinentálnej balistickej strely schopnej zasiahnuť ciele v USA či dokonca v Európe. Išlo o šiestu jadrovú skúšku Severnej Kórey. Pred týždňom KĽDR otestovala aj balistickú raketu, ktorá preletela ponad územie Japonska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies