Trump je ochotný vypovedať o konverzácii s Comeym pod prísahou

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 08:31 • 2 min
Trump je ochotný vypovedať o konverzácii s Comeym pod prísahou

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v piatok povedal, že je ochotný vypovedať pod prísahou o svojej konverzácii s bývalým riaditeľom amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesom Comeym, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Trump však trvá na tom, že Comeyho výpoveď pred výborom Senátu na kontrolu tajných služieb z predošlého dňa nepreukázala "žiadnu tajnú dohodu, ani prekážky".

 

Comey vo svojom svedectve pred senátnym výborom vypovedal, že ho Trump žiadal, aby ukončil vyšetrovanie svojho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna a požadoval od neho lojálnosť. Trump tieto tvrdenia odmieta.

 

Trump na tlačovej konferencii na otázku, či by bol ochotný vypovedať o svojej konverzácii s Comeym, odpovedal, že "100-percentne áno".

 

Trump nepovedal, či existujú zvukové záznamy z jeho konverzácie s Comeym. Avizoval len, že čoskoro povie k celej záležitosti viac a naznačil, že reportéri "budú jeho odpoveďou sklamaní".

 

Trump nečakane odvolal Comeyho z funkcie šéfa FBI 9. mája. Comey na svojom poste dohliadal na federálne vyšetrovanie údajných ruských hackerských útokov voči americkej Demokratickej strane a údajných ďalších tajných akcií súvisiacich s prezidentskými voľbami, vrátane prípadných kontaktov ruských predstaviteľov s Trumpovým volebným štábom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies