Trump je ochotný spolupracovať s Moskvou v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 23 Január 2017, 21:36 • 2 min
Trump je ochotný spolupracovať s Moskvou v boji proti Islamskému štátu

WASHINGTON - Hovorca Bieleho domu Sean Spicer dnes vyhlásil, že administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa je ochotná stať sa partnerom Moskvy v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Tlačový tajomník Spicer dnes na svojom prvom každodennom tlačovom brífingu uviedol, že prezident Trump má "úplne jasno" v tom, že bude "spolupracovať s akoukoľvek krajinou odhodlanou poraziť Islamský štát".

Spicer povedal, že administratíva bude spolupracovať na porážke militantnej organizácie "s Ruskom či každým iným" - vojensky alebo ekonomicky.

Prezident sa zaviazal, že keď nastúpi do úradu, "rýchlo" porazí Islamský štát, hoci konkrétne podrobnosti svojich plánov pre americké vojenské akcie v Iraku aj Sýrii neposkytol.

Ruské ministerstvo obrany dnes už skôr oznámilo, že Rusko podniklo spoločnú bojovú misiu s lietadlami koalície vedenej Spojenými štátmi proti IS v Sýrii. Toto tvrdenie však takmer okamžite Pentagón poprel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies