Trump hovorí v súvislosti s útokom v Londýne o šialených zveroch

NETKY.SK • 14 August 2018, 16:43 • 2 min
Trump hovorí v súvislosti s útokom v Londýne o šialených zveroch

LONDÝN - Americký prezident Donald Trump označil za "teroristický útok" incident, pri ktorom muž pred sídlom britského parlamentu v Londýne zrazil v utorok autom cyklistov a chodcov a následne narazil do bezpečnostných zábran. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Na tieto šialené zvery treba používať tvrdosť a silu," dodal na Twitteri americký prezident. Približne 20-ročný muž, ktorý podľa polície pochádza z anglického regiónu Midlands, približne o 07.37 h miestneho času (08.37 h SELČ) narazil neďaleko budovy parlamentu v Londýne pomerne nízkou rýchlosťou do skupiny cyklistov a chodcov, pričom troch z nich zranil.

 

 

Jedna žena je zranená vážne, ale ani jeden zo zranených nie je v ohrození života. Vodič následne pridal plyn a vo veľkej rýchlosti narazil do bezpečnostných bariér pred Westminsterským palácom.

 

Po náraze vodič z vozidla nevystupoval, uviedli svedkovia. Polícia podozrivého muža tmavej pleti, oblečeného v bielej košeli a čiernej bunde s kapucňou, na mieste zadržala a odviedla v putách. Mladík údajne s políciou nespolupracuje.

 

Incident vyšetruje protiteroristická jednotka londýnskej Metropolitnej polície. Motív mužovho konania je však zatiaľ predmetom vyšetrovania.

 

Britský parlament má letnú prestávku, napriek tomu však v okolí pracuje mnoho ľudí vrátane politických žurnalistov.

 

Vlani v marci spáchal 52-ročný Khalid Masood blízko britského parlamentu teroristický útok, ktorý si vyžiadal päť obetí na životoch vrátane neozbrojeného policajta, pripomína Reuters. Páchateľa vtedy na mieste zastrelila polícia. Išlo o prvý z piatich útokov v Británii počas minulého roka, ktoré tamojšia polícia označila za terorizmus.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona