Trump: Dav migrantov blížiacich sa k hraniciam USA predstavuje ohrozenie štátu

NETKY.SK • 22 Október 2018, 16:51 • 2 min
Trump: Dav migrantov blížiacich sa k hraniciam USA predstavuje ohrozenie štátu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v pondelok informoval pohraničnú stráž a armádu, že dav migrantov, ktorý sa z Hondurasu cez Mexiko blíži k hraniciam USA, predstavuje ohrozenie štátu. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Trump tiež na Twitteri uviedol, že Washington v súvislosti s davom migrantov blížiacim sa k mexickým hraniciam so Spojenými štátmi "zastaví alebo v podstatnej miere obmedzí" pomoc poskytovanú Guatemale, Hondurasu a Salvádoru.

 

"Guatemala, Honduras a Salvádor neboli schopné zabrániť ľuďom, aby opustili svoju krajinu a prichádzali nelegálne do USA. Okamžite začneme zastavovať alebo zásadným spôsobom obmedzovať mohutnú zahraničnú pomoc, ktorá im je bežne poskytovaná", napísal na Twitteri americký prezident.

 

Tisícky stredoamerických migrantov smerujú od nedele cez Mexiko na sever do USA aj napriek úsiliu Mexika a Guatemaly poslať ich späť. Takzvaná "karavána" migrantov unikajúcich pred násilím a chudobou sa zhromaždila minulý týždeň na hranici Guatemaly s Mexikom s cieľom dostať sa do Spojených štátov.

 

Podľa neoficiálnych odhadov sa približne 4000 migrantom podarilo prekročiť v nedeľu hranicu s južným Mexikom a sprevádzaní políciou sa vydali na cestu na sever.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies