Trump: Clintonová ma v počte hlasov predbehla vďaka ilegálnym migrantom

NETKY.SK • 24 Január 2017, 09:23 • 2 min
Trump: Clintonová ma v počte hlasov predbehla vďaka ilegálnym migrantom

WASHINGTON - Nový americký prezident Donald Trump sa domnieva, že ak by v novembrových prezidentských voľbách nebolo hlasovalo tri až päť miliónov imigrantov, ktorí žijú v Spojených štátoch nezákonne, bol by v počte odovzdaných hlasov svoju demokratickú súperku Hillary Clintonovú predstihol.

slovakia

left justify in out

Trump sa podľa jedného z demokratov, ktorý si neželal byť menovaný, takto vyjadril v pondelok večer na súkromnom stretnutí s lídrami Kongresu, pričom svoje tvrdenie nepodložil nijakými dôkazmi, píše agentúra AP.

 

Nepriamo tento jeho výrok potvrdil aj vodca republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov Kevin McCarthy, ktorý povedal, že kongresmani sa rozprávali o "rozdieloch medzi hlasovaním zboru voliteľov a ľudovým hlasovaním".

 

Doposiaľ neexistujú nijaké dôkazy o tom, že by počas novembrových volieb došlo k akémukoľvek falšovaniu či hakerským útokom, ktoré by ovplyvnili výsledky hlasovania. Trump celkovo zvíťazil s pohodlným náskokom hlasov voliteľov, Clintonovú však volilo takmer 2,9 milióna viac ľudí.

 

Trump pritom už počas predvolebnej kampane svojim stúpencom tvrdil, že voľby budú "zmanipulované" v jeho neprospech. Po svojom víťazstve zase ešte koncom novembra povedal, že by bol vyhral aj v samotnom počte hlasov, keby sa do hlasovania neboli započítali "milióny ľudí, ktorí volili ilegálne".

 

V približne rovnakom čase tiež tvrdil, že v štátoch Kalifornia, New Hampshire a Virgínia došlo "k závažným volebným podvodom", ktorým sa médiá nevenovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies