Trump: Bannon neprišiel len o prácu, ale aj o rozum

NETKY.SK • 4 Január 2018, 06:24 • 2 min
Trump: Bannon neprišiel len o prácu, ale aj o rozum

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump kritizoval v stredu bývalého hlavného stratéga Bieleho domu Stephena Bannona za jeho ostré vyjadrenia v evidentne nelichotivej knihe, ktorú o prezidentovej administratíve pripravuje spisovateľ a novinár Michael Wolff, informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"(Bannon) nemá so mnou alebo mojím prezidentským úradom nič spoločné... Keď bol prepustený, neprišiel len o prácu, no aj o rozum," povedal Trump. Americký prezident takto reagoval na Bannonove tvrdenia v zmienenej publikácii, v ktorej podľa AP budú rôzne prekvapivé odhalenia. Napríklad aj to, že samotný Trump nikdy nečakal, že v predvlaňajších prezidentských voľbách skutočne zvíťazí.

 

img

 

K Wolffovej knihe s názvom Fire and Fury: Inside the Trump White House (Oheň a hnev: Vo vnútri Trumpovho Bieleho domu) sa ešte pred jej knižným vydaním dostal denník Guardian. Ten ako prvý citoval Bannona označujúceho za "vlastizradné" či "nevlastenecké" stretnutie, na ktorom sa v júni 2016 v Trump Tower zišli Donald Trump mladší, zať amerického prezidenta Jared Kushner i bývalý šéf Trumpovej kampane Paul Manafort s ruskou právničkou Nataľjou Veseľnickou.

 

Účelom tejto schôdzky malo byť získanie kompromitujúcich informácií o Trumpovej volebnej súperke, prezidentskej kandidátke za Demokratickú stranu Hillary Clintonovej. Wolffova kniha je podľa agentúry AP založená na viac ako 200 rozhovoroch s poprednými členmi Trumpovej administratívy, ako i prezidentom samotným.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona