Trump a štát New York uzavreli dohodu o odškodnení vo veci jeho univerzity

NETKY.SK • 19 November 2016, 11:50 • 2 min
Trump a štát New York uzavreli dohodu o odškodnení vo veci jeho univerzity

NEW YORK - Dezignovaný americký prezident Donald Trump a štát New York uzavreli dohodu o odškodnení vo výške 25 miliónov dolárov v prípade Trumpovej univerzity, ktorá nemala potrebnú akreditáciu. Oznámil to dnes generálny prokurátor štátu New York Eric Schneiderman.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dnešná dohoda o mimosúdnom vyrovnaní vo výške 25 miliónov dolárov je prekvapivým zvratom zo strany Donalda Trumpa a veľkým víťazstvom pre vyše 6000 obetí jeho podvodnej univerzity," citovala Schneidermana tlačová agentúra DPA.

 

"Donald Trump s nami bojoval o každý krok, podával nepodložené obvinenia a jalové odvolania a odmietal hoci len skromné odškodné pre obete tejto predstieranej univerzity," dodal.

 

Poznamenal, že každá z obetí bude odškodnená a navyše bude musieť Trump zaplatiť štátu New York do jedného milióna dolárov za porušenie zákonov o vzdelávaní.

 

Dohodu uzavreli po tom, ako bol Trump obvinený, že prevádzkoval univerzitu, ktorá fungovala nezákonne a pripravil najmenej 6000 študentov o 40 miliónov dolárov.

 

Obvinenia hovorili o "vytrvalom podvodnom, nezákonnom a klamlivom" prevádzkovaní univerzity, ktorá nebola akreditovaná a neposkytla študentom znalosti potrebné pre investovanie do nehnuteľností, pričom niektorí z nich počas procesu vyučovania prišli o tisíce dolárov.

 

Trump sa pokúšal zabrániť súdnemu procesu a opakovane tento rok tvrdil, že sudca, ktorý má mexické korene, je voči nemu zaujatý, dodala DPA.

 

Ešte vo februári Trump na Twitteri napísal, že "Trumpova univerzita má 98-percentný rating. Mohol som sa dohodnúť, ale z princípu to neurobím!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies