Trump a Ryan sa napriek nezhodám dohodli na spolupráci a zjednotení strany

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 19:24 • 2 min
Trump a Ryan sa napriek nezhodám dohodli na spolupráci a zjednotení strany

WASHINGTON - Pravdepodobný nominant Republikánskej strany do súboja o post amerického prezidenta Donald Trump a predseda Snemovne reprezentantov Paul Ryan sa dnes na aj napriek rozporom a nezhodám dohodli na vzájomnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Cieľom ich spolupráce má byť opätovné zjednotenie strany rozdelenej takmer istou Trumpovou nomináciou, voči ktorej má výhrady viacero vplyvných republikánov. Trump a Ryan vydali spoločné vyhlásenie po dnešnom prvom vzájomnom stretnutí, ktoré označili za "veľmi pozitívny krok k zjednoteniu". Podľa vyhlásenia našli obaja lídri vo viacerých dôležitých oblastiach "spoločnú reč", ale v niektorých otázkach zatiaľ zhodu nedosiahli.


"Bolo to úžasné stretnutie," napísal na Twitteri predseda Republikánskej strany Reince Priebus. "Bol to veľmi pozitívny krok k zjednoteniu strany," dodal Priebus, ktorý sa zúčastnil začiatku schôdzky medzi Trumpom a Ryanom. Tí sa potom stretli s malou skupinou vplyvných republikánskych kongresmanov.


Ryan pred týždňom odmietol podporiť Trumpovu nomináciu, čím prekvapil tých republikánov, ktorí aj napriek nesúhlasu s niektorými Trumpovými názormi pokladajú za najdôležitejšie zjednotenie strany v boji o Biely dom. V ňom sa Trump s najväčšou pravdepodobnosťou stretne s takmer istou nominantkou Demokratickej strany Hillary Clintonovou.


Podporu už Trumpovi vyslovili viacerí vplyvní republikáni vrátane bývalých viceprezidentov Dicka Cheneyho, Dana Quayla, bývalého predsedu Snemovne reprezentantov Newta Gingricha či senátora Randa Paula.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies