Trump a Cruz si "podelili" víťazstvá v straníckych hlasovaniach

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 07:35 • 2 min
Trump a Cruz si "podelili" víťazstvá v straníckych hlasovaniach

WASHINGTON - Miliardár Donald Trump dnes podľa odhadov médií zvíťazil v republikánskych primárkach v štáte Louisiana, kde bola dnes v primárkach demokratov úspešná aj jeho rivalka Hillary Clintonová.

slovakia

left justify in out

Trump podľa spravodajskej spoločnosti BBC vyhral aj hlasovanie na volebnom zhromaždení republikánov v štáte Kentucky.

 

Z hlasovaní na ďalších dvoch dnešných volebných zhromaždeniach republikánov v štátoch Kansas a Maine však vyšiel víťazne Trumpov najsilnejší súper v strane, Ted Cruz.

 

Senátor za štát Florida Marco Rubio nebol v dnešných voľbách úspešný, čo vyvoláva vážne otázky ohľadom zmyslu kandidatúry ďalších uchádzačov o funkciu prezidenta USA. Cruz dnes naznačil, že nastal čas, aby sa niektorí republikánski kandidáti vzdali boja o Biely dom.

 

Cruz dnes apeloval na svojich dvoch politických protivníkov z republikánskeho tábora - senátora za štát Florida Marca Rubia a guvernér štátu Ohio Johna Kasicha -, aby zvážili svoje stiahnutie sa z boja o Biely dom.

 

S rovnakou požiadavkou ako Cruz, ale adresovanou len Rubiovi prišiel dnes aj Trump. Uviedol, že v súboji o stranícku nomináciu by sa rád stretol s Cruzom.

 

"Marco Rubio zažil veľmi zlú noc a ja osobne mu zavolám, aby som ho vyzval, nech sa stiahne," uviedol Trump s tým, že "(už na to) prišiel čas". Rubio už podľa neho nie je schopný vyhrať.

 

Trump okrem toho vysvetlil, že v Cruzom by sa rád stretol v boji muža proti mužovi, pričom vyjadril presvedčenie, že Cruz nebude schopný vyhrať primárky vo veľkých štátoch ako je New York a Kalifornia. Trump okrem toho verí aj vo svoje víťazstvo v Rubiovom domovskom štáte - Floride, kde sa bude o nominantovi republikánov hlasovať ešte tento mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona