Trudeau: Kanada si bude so spojencami naďalej vymienať spravodajské informácie

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 16:16 • 2 min
Trudeau: Kanada si bude so spojencami naďalej vymienať spravodajské informácie

BRUSEL – Kanada bude naďalej zdieľať spravodajské informácie so spojencami napriek správam, že od predstaviteľov USA prenikajú na verejnosť. Na tlačovej konferencii pred začiatkom summitu NATO to povedal kanadský premiér Justin Trudeau.

slovakia

left justify in out

"Skúsenosti ukázali, že spolupráca medzi spojencami, priateľmi a partnermi zachraňuje životy a udržiava našich občanov v bezpečí. Budeme pokračovať v spolupráci," vyhlásil kanadský premiér.

 

Britských predstaviteľov v stredu nahnevalo, že americký denník New York Times zverejnil policajné fotografie z miesta bombového útoku v Manchestri. Únik informácií majú údajne na svedomí americké tajné služby.

 

Premiérka Theresa Mayová avizovala, že sa bude o tejto záležitosti dnes rozprávať s prezidentom USA Donaldom Trumpom počas summitu NATO v Bruseli.

Trump v utorok priznal, že vysokopostaveným ruským predstaviteľom prezradil "skutočnosti týkajúce sa terorizmu a bezpečnosti leteckej prevádzky". Reagoval tak na pondelňajší článok amerického denníka Washington Post, že Trump minulý týždeň odhalil Rusom tajné špionážne informácie.

 

Pred dvoma týždňami zas mal Trump vyzradiť tajné informácie na stretnutí s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom. Trump údajne obom povedal o teroristickej hrozbe zo strany takzvaného Islamského štátu vzťahujúcej sa na použitie laptopov na palubách lietadiel využívajúc informácie od izraelských spravodajských služieb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies