REPORTÁŽ: Truban a Beblavý sa vyjadrujú ohľadom konania mimoriadnej schôdze NRSR

NETKY.SK • 13 Február 2020, 15:51 • 2 min
REPORTÁŽ: Truban a Beblavý sa vyjadrujú ohľadom konania mimoriadnej schôdze NRSR

BRATISLAVA – Politické hnutie PS/Spolu sa v dnešných hodinách vyjadrilo ohľadom mimoriadnej parlamentnej schôdze, s ktorou podľa doterajších informácii nesúhlasia ani iné politické strany.

slovakia

left justify in out

Michal Truban, volebný líder PS/Spolu sa na dnešnej tlačovej konferencii pred NRSR vyjadril, že "toto bude generálka toho, kto je potom ochotný vládnuť so Smerom."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Truban (@truban),

 

Zákon platí pre každého

Predseda hnutia PS/Spolu Miroslav Beblavý len doplnil, že už včera podal trestné oznámenie na tých členov vlády, ktorí schválili zákony, aby sa následne dostali na prerokovanie do parlamentu. "Testné oznámenie vychádza z opakovaného porušovania zákona predkladaním týchto návrhov, a z toho, že pre každého z nás, vrátane členov vlády musí platiť zákon." Ozrejmuje, že nemôžu porušovať to, čo predtým sami schválili.

 

GP len vyvodí zodpovednosť

Trestné oznámenie je len nástrojom vyvodenia zodpovednosti. "Znamená to, že aj keby prokuratúra expresne konala, ona už nemôže zrušiť tieto návrhy. Môže len vyvodzovať zodpovednosť voči členom vlády, ktorí porušili dvojnásobne zákon pri ich schvaľovaní," pokračoval Beblavý.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslav Beblavý SPOLU (@beblavy_spolu),

 

PS/Spolu na tlačovke vyzývalo poslancov nielen opozície, ale aj koalície, aby sa mimoriadnej schôdze parlamentu nezúčastnili.

 

V nasledujúcom videu sa okrem iného dozviete, ako prebiehajú rokovania s politickými stranami, ktoré pozval predseda hnutia opozičnej OĽANO Igor Matovič za jeden stôl, a ako hnutie reaguje na výroky Roberta Fica, ktoré sú namierené na ich adresu.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona