Trubač: Prezident o Čižnárovi nerozhodne skôr ako o desať dní

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 13:09 • 2 min
Trubač: Prezident o Čižnárovi nerozhodne skôr ako o desať dní

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič o vymenovaní alebo nevymenovaní zvoleného kandidáta na post generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára nerozhodne skôr ako o desať dní, kedy sa Čižnár vráti z dovolenky. Pre TASR to dnes uviedol hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

slovakia

left justify in out

Prezident zatiaľ podľa neho nemal dostatok času, aby v tejto veci rozhodol. "Návrh na vymenovanie prišiel predvčerom napoludnie, včera bol pán prezident celý deň na vojenskom cvičení v Lešti, dnes máme v Prezidentskom paláci Deň otvorených dverí," vysvetlil Trubač.

"Prezident republiky sa bude zaoberať týmto návrhom na vymenovanie kandidáta. Uvedomuje si potrebu obsadenia postu a nového vedenia na Generálnej prokuratúre. Nie je stanovená žiadna časová lehota na rozhodnutie prezidenta. To neznamená, že si prezident neuvedomuje, že takýto nástup je potrebný," poznamenal Trubač na margo obsadenia funkcie šéfa Generálnej prokuratúry SR. "Ale aj keby malo dôjsť k menovaniu, môže k nemu prísť až vtedy, keď je kandidát prítomný a pán Čižnár odchádza na dovolenku na desať dní," dodal Trubač.

Prezident SR Ivan Gašparovič dostal návrh na vymenovanie Jaromíra Čižnára v stredu (19.6.) na poludnie. Hlavu štátu pri vymenovaní generálneho prokurátora neviaže žiadna lehota. Generálna prokuratúra je bez riadneho vedenia viac ako dva roky. Predchádzajúceho kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša sa prezident totiž rozhodol nevymenovať vzhľadom na okolnosti jeho voľby a kauzu so skartovaním výpovede Igora Matoviča.

Jaromíra Čižnára zvolili poslanci Národnej rady SR za kandidáta na generálneho prokurátora v utorok (18.6.) v tajnej voľbe. Získal hlasy všetkých prítomných 82 poslancov. Na voľbe sa zúčastnili len poslanci vládneho Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies