Trpké priznanie Buffona, v minulosti vraj veľmi trpel

NETKY.SK • 9 Január 2019, 14:30 • 2 min
Trpké priznanie Buffona, v minulosti vraj veľmi trpel

RÍM - Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon priznal, že približne pred pätnástimi rokmi trpel ťažkými depresiami. Štyridsaťročný držiteľ titulu majstra sveta z roku 2006 je považovaný za jedného z najlepších gólmanov všetkých čias. Napriek úspešnej kariére rodák z Toskánska tvrdí, že nebol vždy šťastný.

slovakia

left justify in out

"Keď som mal 25 rokov, prišiel som za trénerom brankárov Juventusu Turín Ivanom Bordonom a povedal som mu, aby namiesto mňa postavil do bránky náhradného gólmana Antonia Chimentiho. Necítil som sa na to. Mal som panický záchvat a nebol som schopný chytať," priznal Buffon v rozhovore pre Vanity Fair.

Pre spomenutý problém musel isté obdobie navštevovať psychológa. "Na niekoľko mesiacov pre mňa všetko stratilo zmysel. Vyzeralo to, ako keby sa o mňa nik nezaujímal. Všetci sa pýtali na Buffona, ale nik sa nestaral o 'Gigiho'," vysvetlil gólman francúzskeho majstra Paríž St. Germain. Taliansky veterán medzi tromi žrďami sa z týchto stavov neskôr dostal a Juventusu pomohol postupne k zisku deviatich titulov v domácej súťaži Serie A.

 

"Musel som si prejsť tými depresiami, bolo to pre mňa kľúčové nielen vo futbalovej kariére. Našťastie som o nich mohol rozprávať. Nie som typ človeka, ktorý má problém plakať pred inými a ani v sebe nedusím svoje ťažkosti. Nikdy som sa za podobné veci nehanbil," uzavrel Gianluigi Buffon.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona