Trpká reprezentačná premiéra Tomáš Jurča

NETKY.SK • 14 Február 2014, 08:37 • 2 min
Trpká reprezentačná premiéra Tomáš Jurča

SOČI - od vyslaných redaktorov Petra Mráza a Petra Pašutha) - Výsledkovo nie príliš vydarenú reprezentačnú premiéru absolvoval vo štvrtok útočník Tomáš Jurčo.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný krídelník, ktorý odohral 13:34 min a súperovho brankára Jonathana Quicka ohrozil dvomi strelami, si určite nepredstavoval debut v seniorskom národnom mužstve olympijskou prehrou 1:7 s výberom USA. "Reprezentačná premiéra je pri výsledku 1:7 trpká. Mrzí nás najmä druhá tretina. V prvej aj tretej sme nehrali zle, ale v druhej nás Američania prevýšili a mali jednu šancu za druhou. V ďalšom zápase musíme hrať kolektívnejšie v porovnaní so štvrtkovou druhou dvadsaťminútovkou. Súpera sme stále púšťali do prečíslení, čo nás stálo zápas. V druhej tretine sa naplno ukázala rýchlosť Američanov, to nám robilo najväčší problém,“ povedal odchovanec košického hokeja, ktorý posledné roky strávil v zámorí. Na užšie klziská si najprv zvykal v juniorskom mužstve Saint John Sea Dogs v QMJHL, od leta 2012 hráva vo farmárskej AHL za Grand Rapids Griffins a šancu dostal už aj v NHL v prvom mužstve Detroitu.


Podľa Tomáša Jurča slovenský tím ukázal vo štvrtok aj svetlé momenty. "Párkrát sme puk podržali a nahrali si ho, no na takýchto súperov to nestačí. Musíme sa v našom útočnom pásme držať častejšie a dlhšie. Z takýchto situácií pramenia góly. Musíme sa viac tlačiť pred brankára, držať puk v tretine súpera a dávať to všetko na bránku, kde nesmie chýbať náš dôraz - takto dnes padajú góly,“ pokračoval víťaz Calderovho pohára či Memorial Cupu. 

Vysoká prehra s Američanmi síce reprezentantov SR veľmi mrzí, ale viacerí z nich doplnili, že tento neúspech nie je rozhodujúci. "Turnaj sa nekončí, ešte sa len začína. Každý si bude pamätať, ako sme skončili. Nie to, ako sme začali,“ dodal Tomáš Jurčo.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies