Troy Ave sa nepriznal k streľbe na koncerte rappera T.I.

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 11:20 • 2 min
Troy Ave sa nepriznal k streľbe na koncerte rappera T.I.

LOS ANGELES - Americký rapper Troy Ave poprel vinu v prípade streľby na newyorskom koncerte rappera T.I., pri ktorej zomrel jeden človek a traja, vrátane Avea, sa zranili.

slovakia

left justify in out

Interpretovi právni zástupcovia sa počas pondelňajšieho pojednávania na trestnom súde na Manhattane vyjadrili, že rapper, vlastným menom Roland Collins, je nevinný. Ronalda McPhattera, ktorý pri incidente zomrel, podľa obhajoby zastrelil niekto iný. "Skutočnou obeťou v tomto prípade je pán Collins. Osoba, ktorú na podujatí zavraždili, je skutočným hrdinom. Bol to jeho bodyguard. Nezastrelil ho pán Collins. Bol to jeho dlhoročný priateľ," povedal jeden z právnikov Scott Leemon.


Podľa miestnej prokuratúry odvolávajúcej sa na video zo servisnej kamery však rapper na mieste činu bezohľadne päťkrát vystrelil do davu, pričom nerozmýšľal nad možnými dôsledkami a dokonca sa postrelil do nohy. Ako uviedla zástupkyňa prokuratúry Christine Keenan, balistické testy dokázali, že jednu z troch zbraní, ktoré našli v Aveovej dodávke, použili na mieste činu. V takom prípade sa obvinenie z pokusu o vraždu môže zmeniť na obvinenie z vraždy.
Rodáka z newyorského Brooklynu, ktorého museli na pojednávanie pre zranenie nohy priviezť na invalidnom vozíku, vrátili späť do väzby. Jeho žiadosť o prepustenie na kauciu súd až do vynesenia rozsudku zamietol.


Indicent sa odohral v stredu 25. mája okolo 22:15 miestneho času v newyorskom nočnom klube Irving Plaza. Počas prestrelky projektily zasiahli štyroch ľudí, pričom spomínaný 30-ročný McPhatter zomrel v dôsledku poranenia brucha. O deň neskôr zverejnili zástupcovia miestnej polície video, na ktorom vidieť, ako Ave vbehol do miestnosti a začal strieľať. Interpreta následne zadržali a obvinili z pokusu o vraždu a nezákonnej držby zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies