Troy Ave podal žalobu v súvislosti so streľbou v nočnom klube

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:52 • 2 min
Troy Ave podal žalobu v súvislosti so streľbou v nočnom klube

LOS ANGELES - Americký rapper Troy Ave, ktorý čelí obžalobe z pokusu o vraždu a nezákonnej držby zbrane, zažaloval newyorský nočný klub Irving Plaza a spoločnosť Live Nation za to, že nekontrolovali, či návštevníci klubu vchádzajúci cez VIP vstup nemajú pri sebe zbrane.

slovakia

left justify in out

Žaloba sa týka incidentu z 25. mája, keď počas streľby v spomínanom klube zomrel Aveov bodyguard a kamarát Ronald McPhatter a traja ľudia, vrátane samotného rappera, sa zranili. Podozrivým a jediným obžalovaným v tomto prípade je pritom práve 30-ročný Troy Ave, vlastným menom Roland Collins.


Spomínaný incident sa odohral krátko pred začiatkom koncertu rappera T.I., keď Troy Ave vbehol do VIP miestnosti a bezohľadne päťkrát vystrelil do davu, pričom nerozmýšľal nad možnými dôsledkami a dokonca sa postrelil do nohy. Projektily zasiahli celkovo štyroch ľudí vrátane jeho bodyguarda, ktorý zomrel v dôsledku poranenia brucha. Rappera krátko na to zatkli, pričom sudca vtedy zamietol jeho žiadosť o prepustenie na kauciu. Balistické testy dokázali, že jednu z troch zbraní, ktoré našli v rapperovej dodávke, použili na mieste činu. Zatiaľ však nie je isté, či šlo o rovnakú zbraň, z ktorej Ave strieľal na videu z bezpečnostnej kamery.


Rappera nakoniec začiatkom júla prepustili na kauciu 500-tisíc dolárov, musí však nosiť monitorovacie zariadenie na členku a nesmie opustiť mesto New York. Výnimkou nie je ani návšteva rapperových dvoch maloletých detí, ktoré žijú v neďalekom New Jersey. Okrem toho má zákaz priblíženia sa ku koncertným halám, barom, arénam a iným miestam, kde sa usporadúvajú verejné vystúpenia. Podľa jeho právnikov je rapper nevinný, pričom spomínaného McPhattera v skutočnosti zastrelil niekto iný, komu následne Troy Ave vytrhol zbraň a vystrelil naňho. "Troy Ave je v tomto prípade obeť. On nedoniesol do tohto klubu zbraň. A za zanedbanie povinností preto teraz žiadame odškodné," uviedol právnik Scott Leemon, no výšku odškodného neprezradil. Rapper v pondelok okrem podania žaloby oznámil, že v piatok 12. augusta vydá nový album s názvom Roland Collins.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona