Trosky vrtuľníka z kopcov nad obcou Strelníky previezli dnes do Popradu

NETKY.SK • 10 September 2016, 14:08 • 2 min
Trosky vrtuľníka z kopcov nad obcou Strelníky previezli dnes do Popradu

STRELNÍKY - Trosky záchranárskeho vrtuľníka spoločnosti Air Transport Europe (ATE), ktorý sa zrútil v stredu 7. septembra krátko po 22.30 h v katastri obce Strelníky v okrese Banská Bystrica, previezli dnes do Popradu.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

 

Trosky budú v priestoroch letiska uskladnené a zaplombované príslušnými zložkami letiskovej ochrany. "Na tomto mieste budú uskladnené až do rozhodnutia vyšetrovania Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru," konštatovala.

 

Leteckí záchranári z ATE Poprad leteli na osudný zásah na najnovšom vrtuľníku Bell 429. Na jeho palube sa nachádzala posádka v zložení - pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Pri leteckom nešťastí všetci na mieste zahynuli, ako aj 38-ročný zranený muž, ktorého prevážali do banskobystrickej nemocnice.

 

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa pod samotnú nehodu určite podpísal aj mimoriadne zložitý, nebezpečný terén, kde záchranári zasahovali, a náročné nočné podmienky, počas ktorých leteli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies