Trosky malajzijského lietadla prevezú z Ukrajiny do Holandska na preskúmanie

NETKY.SK • 1 December 2014, 17:17 • 2 min
Trosky malajzijského lietadla prevezú z Ukrajiny do Holandska na preskúmanie

BRUSEL/AMSTERDAM - Časti trosiek zostreleného lietadla spoločnosti Malaysian Airlines budú z východnej Ukrajiny prevezené do Holandska ešte v priebehu tohto týždňa. Uviedol dnes spravodajský server DutchNews.nl.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP informovala, že trosky Boeingu 777 sa v súčasnosti nakladajú do kamiónov, ktoré ich dopravia do Holandska, kde budú podrobené technickej analýze. Prevoz organizuje holandské ministerstvo obrany. Konvoj kamiónov dopraví zvyšky zostreleného lietadla na leteckú základňu Gilze Rijen na juhu krajiny, neďaleko hraníc s Belgickom.
     

Vyšetrovatelia, medzi ktorými nechýbajú odborníci na leteckú bezpečnosť, sa pokúsia o čiastočnú rekonštrukciu rozbitého lietadla. 
     

K tragickému koncu letu MH17 došlo počas letu z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. Pri incidente zahynulo všetkých 298 ľudí nachádzajúcich sa na jeho palube. Ukrajinská vláda a niektoré západné krajiny pripisujú vinu proruským separatistom, ktorí mali stroj zostreliť pomocou ruského raketového systému Buk. Tí z katastrofy obviňujú Kyjev. Prípad vyšetrujú zahraniční odborníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona