Trosky malajzijského boeingu budú skúmať aj ruskí experti

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 11:03 • 2 min
Trosky malajzijského boeingu budú skúmať aj ruskí experti

MOSKVA - Trosky malajzijského lietadla, ktoré sa zrútilo na východe Ukrajiny, dnes spolu s medzinárodným tímom vyšetrovateľov plánujú preskúmať aj ruskí experti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ruský úrad pre civilné letectvo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ruskí experti majú v úmysle stretnúť so šéfom vyšetrovacej komisie... a odovzdať mu všetky materiály, o ktoré predseda komisie predtým žiadal," uvádza sa v správe úradu.
      

"Ruskí predstavitelia sa dnes zároveň pokúsia dostať do oblasti, kde Boeing-777 havaroval, a spolu s odborníkmi z medzinárodnej vyšetrovacej komisie preskúmať stav trosiek havarovaného lietadla na mieste nešťastia," píše sa ďalej v správe ruského úradu. Boeing-777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktorý letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútil 17. júla neďaleko ukrajinsko-ruských hraníc na územie kontrolované proruskými silami. Pri havárii, ktorej pravdepodobne predchádzal zásah raketou, zahynulo všetkých 298 ľudí na palube.
      

Okolnosti pádu lietadla skúma 24-členný medzinárodný tím pod vedením Holandska, zložený zo zástupcov Ukrajiny, Malajzie, Nemecka, USA, Británie, Ruska a Medzinárodnej organizácie pre civilné letectvo (ICAO).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona