Trosky lietadla, ktoré sa našli na Maldivách, nepochádzajú z letu MH370

NETKY.SK • 14 August 2015, 10:12 • 2 min
Trosky lietadla, ktoré sa našli na Maldivách, nepochádzajú z letu MH370

KAULA LUMPUR - Trosky, ktoré na Maldivách preskúmal tím malajzijských expertov, nepochádzajú z lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, let MH370, ktoré pred viac ako 17 mesiacmi zmizlo nad Indickým oceánom.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval malajzijský minister obrany Liow Tiong Lai. Niektoré z trosiek, ktoré na Maldivách experti zatiaľ preskúmali, vôbec nepochádzali z lietadla, uviedol minister. Experti podľa Liowa zozbierané trosky naďalej preverujú, a ak zistia, že niektorá z nich by mohla pochádzať z nezvestného boeingu, odošlú ju na ďalšiu analýzu do Malajzie.

 

Boeing dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol vlani 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. O 16 mesiacov neskôr sa na pobreží francúzskeho ostrova Réunion v Indickom oceáne našla vztlaková klapka lietadla, ktorú previezli do sídla laboratórií DGA-TA v mestečku Balma neďaleko francúzskeho mesta Toulouse, ktoré sa špecializujú na vyšetrovanie leteckých nešťastí. Tam ju skúma medzinárodný tím expertov.

 

Neskôr sa trosky, ktoré by mohli pochádzať z lietadla, našli aj na pobreží ostrovného štátu Maldivy, ktorý leží viac ako 2200 kilometrov severne od Réunionu. Malajzijský premiér Najib Razak minulý týždeň vyhlásil, že tím expertov nezvratne potvrdil, že trosky lietadla nájdené na ostrove Réunion, skutočne pochádzajú zo zmiznutého boeingu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona