Troška rád spomína na prácu v košickom divadle

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:25 • 2 min
Troška rád spomína na prácu v košickom divadle

PRAHA - Český režisér Zdeněk Troška s láskou spomína na časy, keď pracoval v Štátnom divadle Košice na operách Rusalka a Faust a Margaréta.

slovakia

left justify in out

„To bola taká nádherná doba, skvelí ľudia, najkrajšia dovolenka v mojom živote. Všetci boli skutočne úžasní, bezchybná partia ľudí,“ poznamenal. „Skúšali sme vždy od desiatej do druhej a potom od piatej do deviatej večer. Všetko šliapalo ako po masle, až jedného dňa za mnou prišiel pán riaditeľ a pýta sa ’Počuj, ako to je možné, že ťa tí speváci na slovo poslúchajú? Ty im to predvedieš a oni to okamžite urobia - ako je toto možné?’,“ prezradil Troška.

 

„Grif bol v tom, že som prišiel a povedal som im ’Vážení a milí, ak chcete vidieť Ordináciu v ružovej záhrade, urobte to tak, ako to chcem.’,“ zasmial sa. „A bolo. Všetci urobili všetko, ako mali, trikrát sme si to zopakovali, ešte sme stihli zájsť do reštaurácie za divadlom na hrianky s cesnakom a rezané pivo a rozišli sme sa domov,“ priblížil 61-ročný rodák zo Strakoníc. „Bolo to bezchybné, rád na tie časy spomínam, stále si s tými ľuďmi voláme. Sranda musí byť, aj keď robíte tragédiu,“ dokončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies