Tropické počasie pokračuje: Dnes nás čaká až 40°C!

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 08:09 • 2 min
Tropické počasie pokračuje: Dnes nás čaká až 40°C!

BRATISLAVA – Ak ste si mysleli, že tropické teplá vystriedajú výdatné dažde, tak ste na omyle! Tento týždeň teploty nielenže neklesnú, dnes by mali dosiahnuť svoj vrchol. Meteorológovia hlásia na pondelok extrémne teploty! Netky.sk Vám prinášajú predpoveď počasia na celý týždeň.

slovakia

left justify in out

pondelok bude slnečno a extrémne teplo. Večer na západe pribudne oblačnosti  a ojedinelé prehánky a búrky, aj intenzívne. Denná teplota by sa mala vyšplhať na 35 až 40 supňov, na krajnom severe miestami 33 stupňov. Na horách vo výške 1500 m okolo 26 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes výstrahu tretieho stupňa pre sedem okresov južného Slovenska v súvislosti s očakávanými extrémnymi horúčavami. V okresoch Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec môžu teploty dosiahnuť až 40 stupňov Celzia.

Meteorológovia upozorňujú, že takáto vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie. Predpokladaná teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Utorok bude najpríjemnejším dňom celého týždňa. Bude prevažne oblačný a miestami sa tu vyskytnú prehánky alebo dážď. V noci miestami  búrky, aj intenzívne a s krúpami. Cez deň búrky len ojedinele. Najvyššie denné teploty 26 až 31 stupňov. Nočná teplota 22 až 17 stupňov.

V stredu by mala denná teplota opäť prekročiť 30 stupňov. Na juhu by mala dosiahnuť 27 až 32 stupňov a na severe 22 až 27 stupňov. V noci teploty klesnú pod 20 stupňov na 18 až 13 stupňov. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Vo štvrtok bude jasno až polooblačno. Denná teplota sa vyšplhá na 28 až 33 stupňov. Popoludní sa v horských oblastiach vyskytnú ojedinele prehánky a búrky. Nočná teplota 17 až 11 stupňov.

Piatok by mal byť veľmi horúci. Bude jasno a denné teploty dosiahnu 27 až 34 stupňov. V noci sa ochladí na 18 až 12 stupňov.

Sobotu budete opäť môcť prežiť pri vode, pretože ručička teplomera vystúpi na 29 až 36 stupňov. V noci bude 20 až 14 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies