Tropické horúčavy vystriedajú búrky!

NETKY.SK • 22 Jún 2013, 10:57 • 2 min
Tropické horúčavy vystriedajú búrky!

BRATISLAVA - Horúčavy vystriedajú na území celého Slovenska búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre celú krajinu aj na dnes aj na nedeľu 23. júna výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Tá platí rôzne. Pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, Prešovský a Žilinský kraj výstraha platí od dnes od 11:00 do nedele 23. júna do 22:00. V Bratislavskom a Trnavskom kraji sa môže začať blýskať dnes o 20:00. Výstraha tu takisto platí do nedele do 22:00. Pri búrkach by si ľudia mali dávať pozor, no môžu spôsobiť tiež menšie škody. Môžu byť s nimi spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môže napršať 15 až 30 milimetrov zrážok. Vietor môže fúkať rýchlosťou 17 až 22 metrov za sekundu. Pri búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup hladín na malých tokoch. Takisto môže stekať voda zo svahov alebo môžu byť zatápané pivnice, podchody či podjazdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies