Tropická cyklóna Freddy si v Mozambiku a Malawi vyžiadala najmenej 15 životov

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 14:30 • 2 min
Tropická cyklóna Freddy si v Mozambiku a Malawi vyžiadala najmenej 15 životov

BLANTYRE - Najmenej 15 obetí na životoch si vyžiadala cyklóna Freddy v Malawi a Mozambiku. Do oboch týchto krajín juhovýchodnej Afriky priniesla prudké dažde a silný vietor, oznámili v pondelok tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Polícia v Malawi spresnila, že v oblasti okolo mesta Blantyre na juhu krajiny, kde silný dážď vyvolal povodne, zahynulo 11 ľudí, kým 16 ďalších je naďalej nezvestných. Štyri ďalšie osoby prišli o život podľa miestnych úradov v susednom Mozambiku, na ktorý cyklóna udrela dvakrát a ešte tam stále zisťujú rozsah deštrukcie. Očakáva sa, že počet obetí ešte stúpne. Podľa Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) sa cyklóna Freddy, ktorá sa ešte počas prvého februárového týždňa sformovala pri severozápadnom pobreží Austrálie, pravdepodobne stane najdlhšie trvajúcou tropickou cyklónou od začiatku záznamov, píše AFP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies