Tropická búrka Richard zosilnela na hurikán

NETKY.SK • 25 Október 2010, 07:16 • 2 min
Tropická búrka Richard zosilnela na hurikán

Tropická búrka Richard zosilnela na hurikán

slovakia

left justify in out

img

Tropická búrka Richard zosilnela dnes nad Karibským morom na hurikán. Pohybuje sa trasou, ktorá by mohla viesť do Mexického zálivu, bohatého na energetické zdroje. Oznámilo to americké Národné centrum pre hurikány.
      Richard, smerujúci k pobrežnému stredoamerickému štátu Belize a k mexickému polostrovu Yucatán, je desiatym hurikánom rušnej atlantickej búrkovej sezóny 2010.
      Päť z týchto hurikánov bolo závažných, ale zatiaľ ani jeden výraznejšie nezasiahol USA.
      Richard, sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu, sa dnes v podvečer nachádzal približne 155 kilometrov východne od najväčšieho mesta Belize City. Štát Belize a juhovýchodné Mexiko by mohol zasiahnuť ešte dnes.
      Hurikánové centrum v americkom Miami vydalo predpoveď, že Richard dospeje do juhozápadnej časti Mexického zálivu v utorok 26. októbra po tom, ako sa preženie ponad polostrov Yucatán. Mexické úrady už začali evakuovať rybárov pri Yucatáne.
      Táto predpoveď zvyšuje možnosť, že hurikán Richard by mohol nakoniec ohroziť americké ropné a plynárenské zariadenia v severnej časti Mexického zálivu a americké pobrežie Mexického zálivu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies