Tropícká búrka Jangmi vo Filipínach si vyžiadala už vyše 50 obetí

NETKY.SK • 31 December 2014, 09:04 • 2 min
Tropícká búrka Jangmi vo Filipínach si vyžiadala už vyše 50 obetí

MANILA - Najmenej 53 ľudí zahynulo na Filipínach v dôsledku zosuvov pôdy, povodní a rôznych nehôd spôsobených tropickou búrkou Jangmi. Z domovov utieklo viac než 80.000 obyvateľov. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Búrka Jangmi, sprevádzaná silným dažďom a vetrom udrela na Filipíny v nedeľu. Celkovo postihla 12 provincii v južnej, východnej a centrálnej časti súostrovia. 
     

Devätnásť ľudí prišlo o život v horskej oblasti neďaleko mesta Catbalogan v provincii Samar, 525 kilometrov južne od Manily, kde masa rozmočenej pôdy zasypala šesť domov a dve dodávky. 
     

Dvanásť osôb zahynulo pri prívalovej povodni v meste Rondo v provincii Cebu.

 


     

Búrka Jangmi sa bude až do piatka presúvať ponad Filipíny, ale už zoslabla na tropickú depresiu. Jej medzinárodné označenie, Jangmi, je anglickým prepisom kórejského slova čangmi, čo znamená "ruža".
     

Supertajfún Haiyan, ktorý zasiahol Filipíny vlani v novembri, si vyžiadal najmenej 7300 mŕtvych. O strechu nad hlavou pripravil štyri milióny ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies