Tropická búrka Irene sa blíži ku kanadským hraniciam

NETKY.SK • 29 August 2011, 17:51 • 2 min
Tropická búrka Irene sa blíži ku kanadským hraniciam

Tropická búrka Irene sa blíži ku kanadským hraniciam

slovakia

left justify in out

img

Starosta New Yorku Michael Bloomberg zrušil príkaz na evakuáciu pre 370.000 obyvateľov nízko položených oblastí metropoly. Počas dnešného dňa začne premávať metro a otvoria burzu, uviedla tlačová agentúra AP.
      Rýchlosť vetra tropickej búrky Irene dosahovala 80 kilometrov za hodinu, keď sa nachádzala 32 kilometrov južne od St. Johnsbury v americkom štáte Vermont a blížila ku kanadským hraniciam.
      Hurikán Irene ešte v nedeľu zoslabol po tom, ako sa prehnal východným pobrežím Spojených štátov. Celkovo 21 ľudí zahynulo a v postihnutých oblastiach vznikli rozsiahle záplavy. Približne štyri milióny odberateľov ostali bez elektriny.
      V amerických štátoch New Jersey a Maine, a tiež na úseku americko-kanadskej hranice bolo stále v platnosti varovanie pred tropickou búrkou. Očakáva sa, že Irene pri príchode do Kanady ešte zoslabne.
Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies