Tropická búrka Harvey si vyžiadala už takmer štyridsať ľudských životov

NETKY.SK • 1 September 2017, 11:55 • 2 min
Tropická búrka Harvey si vyžiadala už takmer štyridsať ľudských životov

TEXAS - Na najmenej 39 mŕtvych vzrástol oficiálny počet obetí záplav vyvolaných tropickou búrkou Harvey, ktorá ešte ako hurikán zasiahla minulý týždeň americký štát Texas.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s tým, že sedem nových úmrtí v noci nadnes nahlásil Inštitút forenzných vied v texaskom okrese Harris. Len zo samotného Harrisu, v ktorom leží aj záplavami najviac postihnuté mesto Houston, hlásia 25 obetí na životoch.

 

Očakáva sa, že americký prezident Donald Trump možno ešte dnes požiada Kongres o sumu vo výške 5,9 miliardy dolárov určenú na pomoc postihnutým oblastiam, uviedla ďalej AP. Guvernér Texasu Greg Abbott zároveň informoval, že Texas bude potrebovať na vyrovnanie sa s dôsledkami záplav zhruba 125 miliárd dolárov.

 

Podľa najnovších odhadov Bieleho domu poškodili záplavy vyvolané búrkou Harvey zhruba 100.000 obydlí. Americký prezident Donald Trump sa rozhodol venovať dovedna milión dolárov na pomoc postihnutým oblastiam, pričom čiastka bude pochádzať z jeho osobných finančných prostriedkov, informovala vo štvrtok hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová.

 

Americké Národné centrum pre hurikány (NHC) v stredu večer prekategorizovalo Harvey z búrky na tropickú depresiu. Pomaly sa pohybujúci búrkový systém sa vo štvrtok večer nachádzal nad severnou časťou štátu Louisiana a pohyboval sa smerom na sever k štátu Arkansas.

 

Meteorológovia predpovedajú pre oblasť vymedzenú štátmi Louisiana a Kentucky v nadchádzajúcich troch dňoch výdatné zrážky, pričom v platnosti naďalej ostávajú aj varovania pred záplavami na juhovýchode Texasu a v častiach juhozápadnej Louisiany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies