Tropická búrka Fernand bičuje východné pobrežie Mexika

NETKY.SK • 26 August 2013, 08:15 • 2 min
Tropická búrka Fernand bičuje východné pobrežie Mexika

VERACRUZ - Tropická búrka Fernand sa v nedeľu vytvorila neďaleko východného pobrežia Mexika. Silný dážď a vietor spôsobili v koloniálnom meste Veracruz zaplavenie ulíc a výpadky dodávok prúdu a prinútili úrady dočasne zatvoriť tamojší prístav, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americké Národné hurikánové centrum (NHC) v Miami v nedeľu uviedlo, že búrku sprevádza vietor s rýchlosťou najmenej 85 kilometrov za hodinu. Nachádzala sa asi desať kilometrov severne od Veracruzu a pohybovala sa na západ rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu.

Úrady vydali varovanie pred tropickou búrkou pre pobrežie Mexika od Veracruzu smerom na sever k Barra de Nautla. Vláda štátu Veracruz odporučila jeho takmer ôsmim miliónom obyvateľov zostať doma. Guvernér Javier Duarte zrušil vyučovanie vo všetkých školách. Ropné terminály Cayo Arcas, Coatzacoalcos a Dos Bocas normálne fungujú. Meteorológovia predpovedajú, že búrka Fernand by mohla priniesť zrážkové úhrny 100-200 milimetrov. Očakáva sa, že búrka sa bude počas dneška pohybovať do vnútrozemia k centrálnym oblastiam Mexika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies