Tropická búrka Chris zosilnela na prvý hurikán tejto sezóny

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 07:30 • 2 min
Tropická búrka Chris zosilnela na prvý hurikán tejto sezóny

Tropická búrka Chris zosilnela na prvý hurikán tejto sezóny - Zaujímavosti Tropická búrka Chris nad Atlantickým oceánom dnes zosilnela a stala sa prvým hurikánom tohtoročnej atlantickej hurikánovej sezóny, uviedlo americké Národné hurikánové centrum v Mia

slovakia

left justify in out

img

Tropická búrka Chris nad Atlantickým oceánom dnes zosilnela a stala sa prvým hurikánom tohtoročnej atlantickej hurikánovej sezóny, uviedlo americké Národné hurikánové centrum v Miami.

Vietor dosahoval maximálnu rýchlosť 120 kilometrov za hodinu. Chris sa nachádzal zhruba 1000 kilometrov juhovýchodne od kanadského ostrova Newfoundland. Podľa meteorológov neohrozí pevninu.

Vzhľadom na začiatok hurikánovej sezóny sa búrka sformovala nezvyčajne ďaleko na severe a očakáva sa, že nad chladnejšími vodami cez víkend zoslabne.

Meteorológovia tiež pozorne sledujú oblasť nízkeho tlaku, spojenú s množstvom búrok, ktorá je nad juhovýchodnou časťou Mexického zálivu a severozápadom Karibiku.

S pravdepodobnosťou 30 percent sa oblasť nízkeho tlaku môže zmeniť v priebehu niekoľkých dní na tropickú níž, alebo tropickú búrku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies