Tropická búrka Aere zabila 17 ľudí, smeruje k Japonsku

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 11:57 • 2 min
Tropická búrka Aere zabila 17 ľudí, smeruje k Japonsku

Tropická búrka Aere zabila 17 ľudí, smeruje k Japonsku

slovakia

left justify in out

img

Tropická búrka Aere dnes opustila územie Filipín, kde po nej zostalo najmenej 17 mŕtvych. Tlaková níž však ušetrila rozsiahle poľnohospodárske oblasti, kde farmárom priniesla vítaný dážď. Oznámili to miestni predstavitelia citovaní agentúrou AP.
      Úrady sa obávali, že búrka sa poľnohospodárskymi oblasťami preženie počas výsadby a spôsobí záplavy a zosuvy pôdy. Kým však dosiahla severovýchodné pobrežie, zoslabla a priniesla len dážď v letných horúčavách. "Je to vítaná úľava pre farmárov," povedal Norma Talosig zo severnej provincie Cagayan, kde sa začalo sadenie ryže, kukurice a podzemnice olejnej. Úrady však ponechali v platnosti varovanie pre dedinčanov, aby sa vyhýbali horám a nízko položeným oblastiam, kde hrozia zosuvy, respektíve záplavy.
      Búrka sa medzičasom dostala nad more a smeruje k Japonsku. Úrady na Taiwane varovali obyvateľov východnej a južnej časti ostrova pred prívalovými dažďami.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona