TRON stabilne rastie aj napriek celkovému poklesu trhu

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 15:00 • 2 min
TRON stabilne rastie aj napriek celkovému poklesu trhu

SAN FRANCISCO – Kryptomena TRON (TRX) začala posilňovať svoju hodnotu od soboty 24.marca. Rast je stabilný a neovplyvnil ho ani výrazný pokles celého trhu kryptomien. Čo je však dôvodom tohto trendu? Je ich niekoľko...

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dnes sa TRON stal desiatou najväčšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie, ktorá je vo výške 3,3 miliardy dolárov. Aktuálne sa TRX obchoduje za 0,05 USD.

 

 

 

 

V sobotu bol TRON ešte na 13.pozícii podľa trhovej kapitalizácie, avšak stabilný rast ho posunul na aktuálne 10.miesto. Hodnota tejto kryptomeny vzrástla o 4,17% za poslednú hodinu, o 9,18% za posledných 24 hodín a za posledný týždeň až o 35,89%. Navyše analýza cenových grafov naznačuje, že tento trend bude pokračovať aj naďalej. Aktuálne je to jediná kryptomena v TOP 75, okrem Tetheru samozrejme, ktorá vykazuje rast.

 

img

 

Testnet Exodus

 

Čo je však dôvodom tohto fenoménu? Jedným z dôvodov je spustenie testovacej siete Exodus, ktoré je naplánované na sobotu 31.marca. Na oficiálnej stránke projektu TRON nájdete odpočítavanie, kedy presne k tomuto spusteniu príde.

 

Testovacia verzia siete je veľkým krokom pred spustením živej siete Main Net, ktorá je naplánovaná na 31.máj 2018. Spustenie ostrej verzie siete bolo pôvodne naplánované až na 1.júl. Znamená to, že vývojári môžu začať testovať túto novú technológiu a postupne vyvíjať nové aplikácie.

 

Keď vývojári, investori a obchodní partneri uvidia silu tejto novej technológie, tak to výrazne podporí rast hodnoty TRX. Očakáva sa, že ekosystém TRON bude vysoko škálovateľný a transakčné poplatky budú jedny z najnižších na trhu. Mnoho projektov už oznámilo, že prenesú svoje decentralizované aplikácie na túto novú platformu.

 

img

 

Odborníci zastávajú názor, že TRON konečne začal vzdorovať vplyvu Bitcoinu, ktorý za uplynulý týždeň stratil až 14,71% svojej hodnoty a stále klesá. Podľa ich názoru, spustenie testovacej siete Exodus rozhodne prispeje k rastu tejto kryptomeny a môže sa to prejaviť aj nárastom ceny.

 

"TRON by mal čoskoro dominovať zábavnému priemyslu či showbizu a rozšíri sa aj do ďalších priemyselných odvetví. Po spustení testnetu sa jeho cena zvýši minimálne na 2000 Satoshi," vyjadril svoj názor technický analytik z oblasti kryptomien.

 

Na sociálnych sieťach sa objavujú mnohé pozitívne názory na túto kryptomenu. Podľa niektorých z nich, by sa cena TRX mohla vyšplhať aj na 0,50 USD a do konca roka by trhová kapitalizácia mohla dosiahnuť objem 50 miliárd dolárov. K tomu však bude TRON potrebovať aj zmenu kurzu hlavných kryptomien.

 

img

 

Pálenie mincí

 

V rovnaký deň, ako sa spustí testovacia sieť, bude TRON páliť mince. To so sebou prináša výrazný nárast hodnoty meny, keďže sa znižuje počet mincí v obehu, avšak trhová kapitalizácia zostáva zachovaná. Podobné pálenie mincí prebehlo aj pri Binance Coin (BNB).

 

Pred prvým pálením mincí BNB sa ich hodnota pohybovala medzi 1,4 až 1,7 USD. Následne po jesennom pálení mincí ich hodnota do decembra narástla na 10 dolárov.

 

Spoločnosť TRON Foundation teda tento týždeň okrem znižovania počtu mincí v obehu prinesie aj novinky, ktoré výrazne zvýšia užitočnosť tejto kryptomeny a jej novej siete. Takáto kombinácia zvyčajne znamená masívny nárast hodnoty, čo privolá ďalší dopyt po tejto kryptomene.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies