Tron aktivoval hlavnú sieť, spustenie označil ako Deň nezávislosti

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 16:00 • 2 min
Tron aktivoval hlavnú sieť, spustenie označil ako Deň nezávislosti

PEKING – Kryptomena Tron (TRX) už aktivovala svoju hlavnú sieť po migrácii tokenov na nezávislý verejný blockchain. Tron je aktuálne 11. najväčšia kryptomena na svete s trhovou kapitalizáciou 2,7 miliardy dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K oficiálnemu spusteniu hlavnej siete došlo 25.júna, čo Tron Foundation označil ako "Deň nezávislosti". Beta verzia hlavnej siete bola spustená ešte 31.mája a bol to začiatok prechodu na vlastnú sieť z blockchainu Etherea. Vývojári však vytvorili prechodné obdobie takmer štyroch týždňov, aby investori mohli presunúť svoje ERC-20 TRX tokeny na burzy, ktoré ich za nich presunuli do novej siete.

 

 

 

Prechod na nezávislú sieť otestuje tvrdenia spoločnosti Tron, ktorá vyhlásila, že chce byť priamym konkurentom pre sieť Ethereum v poskytovaní verejného blockchainu, ktorý bude podporovať vývoj decentralizovaných aplikácií (DApp). Podľa vyhlásení vývojárov Tronu, interné testy preukázali, že ich sieť je až 400-krát rýchlejšia ako Ethereum.

 

img

 

Tokeny ERC-20 sú navrhnuté podľa určitých štandardov a používané výlučne na platforme Ethereum, aby mohli byť zdieľané, vymieňané za iné tokeny alebo presúvané do krypto peňaženiek. Technický štandard ERC-20 umožňuje ľahké vytváranie nových tokenov, avšak niekedy môžu byť neúmyselne zničené, keď sa použijú ako platba za inteligentnú zmluvu. Komunita Ethereum pracuje na novom štandarde ERC-223, aby sa tieto problémy čoskoro vyriešili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies