Trom údajným sýkorovcom predĺžili väzbu

NETKY.SK • 11 November 2013, 16:20 • 2 min
Trom údajným sýkorovcom predĺžili väzbu

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes predĺžil väzbu trom údajným členom skupiny sýkorovcov do 25. júna budúceho roku. Ide o obvinených Jurija Fejera, Martina Kováča a Ivana Cuppera. Verdikt súdu nie je právoplatný, dvaja obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry v plnom rozsahu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Trio stíhajú ako príslušníkov zločineckej skupiny a za ďalšie zločiny. Medzi nimi je i Jurij Fejer, ktorý sa priznal, že bol jedným zo strelcov na Romana Deáka v októbri 1999. Prokuratúra žiadala o predĺženie väzby z obavy z úteku, ovplyvňovania svedkov a v snahe predísť pokračovaniu v trestnej činnosti. Tieto osoby sú obvinené aj za iné vraždy, ktoré spáchali ako členovia skupiny sýkorovcov. Podľa medializovaných informácií Jurij Fejer pred vyšetrovateľom opísal vraždu podnikateľa Deáka, ale aj ďalšie, vrátane atentátu na Eduarda Diniča v máji 1998.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies