Trojskokanka Dana Velďáková: Pred finále som sa dobre naladila

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:22 • 2 min
Trojskokanka Dana Velďáková: Pred finále som sa dobre naladila

Trojskokanka Dana Velďáková: Pred finále som sa dobre naladila

slovakia

left justify in out

img

Slovenská atlétka Dana Velďáková sa prebojovala do finále trojskoku, keď z piatkovej kvalifikácie postúpila z desiateho miesta. Tridsaťjedenročnej pretekárke na to stačil výkon 14,22 m po sérii x - 14,22 - 13,84.
      Kvalifikačný limit bol 14,40 m, no z 35 pretekárok ho pokorili iba štyri. Na účasť medzi najlepšou dvanástkou, ktorá sa predstaví vo finále, tak nakoniec stačilo 14,16 m. Velďáková sa predstavila v A-skupine, v ktorej nastúpilo 17 pretekárok, v B-éčku o jednu viac.
      Velďáková mala prvý pokus neplatný a trochu tak pripomenula nešťastné vystúpenie spred štyroch rokov v Pekingu, keď sa rovnako ako jej dvojička Jana v diaľke zapísali do slovenskej histórie na OH troma neplatnými pokusmi v kvalifikácii. Druhý jej ale už vyšiel a doletela na métu 14,22 m, v treťom dosiahla 13,84 m.
      Kvalifikáciu jednoznačne vyhrala Kazaška Oľga Rypakovová výkonom 14,79, druhá Kimberly Williamsová z Jamajky zaostala o 26 cm.
      Dana Velďáková si mohla po kvalifikácii spokojne zahrkútať. "Boli to náročné preteky, veľmi fúkalo, ale chvalabohu som tam, aj keď som si celý čas priala, aby mi zafúkalo proti. Stále je to nejaké opačné."
      Prvý pokus série x - 14,22 - 13,84 bol najlepší. "Bohužiaľ s prešľapom. Dopadla som za 14,50, čo ma veľmi potešilo. Presvedčila som sa, že môžem bojovať o prvú dvanástku. Bola som v pohode, väčšinou druhý skok zvládnem, asi to tak malo byť, že som doskočila na 14,22. No a tretí, strašne mi zafúkalo proti, bola som od dosky ďaleko, natiahla som krok do odrazu a preto tak dopadol, normálne som ani nedoskočila."
      Dana Velďáková nebola hneď presvedčená, že 14,22 jej na finále postačí. "Skákalo sa ďaleko, chcela som aspoň 14,30, no stačilo aj toto. Teraz si oddýchnem, zaradím pred finále nejakú tonizačku a o dva dni na mňa čaká nový boj. Všetko sa odvinie odznova, sektor je fantastický, len nejako podivne fúka. Aj hukot divákov prekážal, chvíľu trvalo, kým ma prestal vyrušovať, treba si na to navyknúť. Až toľko ľudí na kvalifikáciu som nečakala, ani roztlieskať ich nebolo treba."
      Finále. "Chcem osobák, čiže dopadnúť za 14,51, aké miesto mi to vynesie, neviem, v sektore sa dobre skáče, ak by som postúpila do užšieho finále, bola by som rada."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona